LA CASA DELS CONCILIS: SEU DEL MUSEU BÍBLIC

398_Casa_dels_Concilis,_c._de_les_Coques_1El Museu Bíblic Tarraconense es troba ubicat ala Casa dels Concilis. Es tracta d’un edifici construït, l’any 1585, per custodiar els documents i protocols de la província eclesiàstica Tarraconense i dels seus concilis provincials. Durant la segona meitat del segle XX l’edifici va ser seud’un projecte educatiu social impulsat pel Cardenal Benjamín de Arriba y Castro.

A la façana, la porta principal és de mig punt i conserva, a la part superior, tres emblemes heràldics, dos amb la Tau (símbol de l’Església de Tarragona) i un amb les barres ondulades (símbol de la ciutat). També encastat a la façana hi ha un baix relleu, en forma de plafó rectangular allargat, obra de Lluís M. Saumells Panadés i esculpit per Enric Cebral i Pere Vidal vers l’any 1962, que representa la figura de l’apòstol sant Pau.

L’edifici conserva un segment de mur romà corresponent als porticats del recinte de culte imperial. També cal tenir en compte que en aquest immoble hi ha un accés a un refugi antiaeri de la Guerra Civil de 1936-1939. L’immoble està protegit com a Bé Cultural d’Interés Local (BCIL).