ACTIVITATS I TALLERS PEDAGÒGICS

VISITA MONITORITZADA AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE: El Museu Bíblic Tarraconense us ofereix la possibilitat de fer un recorregut per l’arqueologia i la història del Pròxim Orient des de la Prehistòria fins a l’època bizantina i entendre l’evolució de la cultura judeocristiana a través del temps.

Durada: 60 minuts /90 minuts (a convenir). Preu: Grups fins a màxim 25 persones: 5 euros per persona (inclou visita guiada i dossier didàctic).

TALLERS PEDAGÒGICS:

1. TALLER UN VIATGE A TRAVÉS DE LA HISTÒRIA BÍBLICA DE LA MÀ DELS SEUS PROTAGONISTES: Una introducció adaptada a la Història Sagrada. Un taller en que els infants i joves comencen el seu itinerari vestint una túnica com a nòmades de la història. A través de les sales del museu s’explica la història de 12 personatges bíblics mentre van creant un mini àlbum amb adhesius a color on sintetitzen els continguts que van descobrint. Una introducció als valors, significat i iconografia d’aquests personatges bíblics.

     

Durada: 90 minuts (a convenir). Preu: 5 euros per alumne/a (Inclou el material, la visita al museu i el monitoratge) Destinataris: Per a totes les edats a partir dels 7 anys.

2. TALLER LA VIDA DELS PRIMERS CRISTIANS: Una introducció a la vida dels primers cristians. Les seves creences, els seus ritus i símbols. Un apassionant món que ens permetrà descobrir històries de les primeres persecucions amb màrtirs com Fructuós, Auguri i Eulogi, les primeres basíliques, les catacumbes(…) El taller té com a base la projecció d’un audiovisual amb la història dels màrtirs de Tarragona, la visita de la sala paleocristiana del Museu Bíblic i la confecció d’un relleu amb el símbol del peix amb l’acròstic (ΙΧΘΥΣ “peix”) que els infants i joves s’emportaran de record.

 

Durada: 90 minuts (a convenir). Preu: 5 euros per alumne/a (Inclou el material, la visita al museu i el monitoratge) Destinataris: Per a totes les edats a partir dels 8 anys.

3.TALLER CELEBREM LA SETMANA SANTA I LA PASQUA: La Pasqua ocupa el lloc central de la fe cristiana, fonamentada en la creença de la resurrecció de Jesucrist. Es parteix de l’explicació de la Passió de Jesucrist a partir de la col·lecció de maquetes de la Setmana Santa Tarragonina i dels textos evangèlics. A continuació visita de la Sala del món romà del Museu per conèixer els apassionants temes de El sant llençol de Turí, la maqueta del Sant Sepulcre, (…). Finalment la confecció d’una manualitat en fusta i escaiola amb el tema de la Resurrecció de Crist.

 Durada: 90 minuts (a convenir). Preu: 5 euros per alumne/a (Inclou el material, la visita al museu i el monitoratge) Destinataris: Per a totes les edats a partir dels 8 anys

4.TALLER PREPAREM EL NADAL AL MUSEU BÍBLIC (del 2 de novembre al 20 de desembre de 2024): Taller adreçat a infants de primària en endavant. L’objectiu d’aquest taller és apropar l’alumne/a a la realitat del Nadal des d’una dimensió cultural i religiosa. Lectura d’un timpà de la Catedral de Tarragona, visualització d’un audiovisual i confecció d’un diorama de pessebre tradicional en format de retallable, imprès a color.

    

Durada: 90 minuts. Preu: 5 euros alumne/a, inclou entrada al Museu, monitoratge i làmina retallable del pessebre. El material per confeccionar el retallable el serveix el propi Museu. En cas de no fer el taller, teniu la possibilitat d’adquirir el retallable del diorama al preu d’3 euro/unitat.

5.TALLER DE MOMIFICACIÓ: ANEM A FER UNA MÒMIA!!!Converteix-te en un sacerdot egipci i reprodueix els diferents passos que cal dur a terme per a fer una mòmia: extracció dels òrgans, col·locació de benes i amulets, lectura de papirs màgics,… i així ajudaràs al faraó a viure eternament. En primer lloc es farà una breu presentació en PowerPoint sobre els aspectes més rellevants del procés de momificació. A continuació, els alumnes aniran sortint per grups on faran els passos mateixos passos que feien els sacerdots egipcis per fer la momificació d’un difunt. Coneixements que adquirirem: Mites i creences que porten a practicar la momificació, procés de momificació natural i artificial i simbologia de la momificació.

Preu: 5 euros per alumne/a (Inclou el material i monitoratge). Destinataris: Per a totes les edats a partir dels 8 anys.

RESERVA D’ACTIVITATS AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE Telèfon: 977 25 18 88 Mail: museu.biblic@arqtgn.cat