LA RUTA DELS PRIMERS CRISTIANS

509362143ruta-primers-cristians---portada-cEl Museu Bíblic Tarraconense forma part de La ruta dels primers cristians de Tàrraco, un itinerari impulsat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i pensat per a guiar al visitant a través de la història, l’arqueologia i l’art, per fer més comprensible el procés de naixement i desenvolupament del cristianisme a Tarragona.

La tradició vincula l’arribada del cristianisme a l’acció missionera de l’apòstol Pau, però la primera noticia sobre cristianisme a la ciutat és de l’any 259 quan el bisbe de Tàrraco, Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi, foren cremats vius a l’amfiteatre sota la persecució dels emperadors Valerià i Gal·liè. En època tardorromana l’Església de Tarragona esdevingué seu metropolitana de la Província Tarraconense, fou dinamitzadora dels molts Concilis provincials i alguns dels seus bisbes foren designats com a legats del Papa per a les províncies hispàniques. El patrimoni documental, artístic i arqueològic paleocristià que la ciutat ha llegat és, en el seu conjunt, el més notable de tota la Península Ibèrica.

La ruta dels primers cristians de Tàrraco no és una visita guiada convencional, el visitant la pot fer al seu aire, els dies que vulgui. L’itinerari consta de vuit espais (equipaments museístics o monuments) diferents que són: la Capella de Sant Pau (Centre Tarraconense El Seminari), la Catedral i el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, l’Amfiteatre de Tarragona (Museu d’Història de Tarragona), el Fòrum de la Colònia (Museu d’Història de Tarragona), la Basílica Paleocristiana del Parc Central, la Necròpolis Paleocristiana (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el conjunt arqueològic de Centcelles (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona).

Els interessats en resseguir les passes dels primers cristians de Tàrraco, poden comprar per 1€ un passaport que serà segellat a cada espai visitat i a través del qual obtindran importants descomptes a l’hora de comprar les entrades en els diferents museus i monuments.

PDF de la ruta: Informació ruta dels primers cristians de Tàrraco

PDF llibre-guia per poder seguir la ruta: Llibre La Tàrraco dels primers cristians

Per a més informació: Web Patronat Municipal de Turisme de Tarragona